|  
Bécs


Általános leírás

Az egykori Monarchia metropolisza máig semmit sem veszített a varázsából. Az eltérő nemzetiségek miatt különböző elemek érvényesülnek, melyek Bécs kulturális örökségének sajátosságait tükrözik.


Képgaléria


Közlekedés

Mivel a város bonyolult, ezért kocsival érkező utasainknak is érdemes busszal, metróval vagy villamossal tovább közlekedni. Gyerekek 6 éves kor alatt ingyen utazhatnak, 15 éves korig félárú jegyet kell venni. A kedvező 24 órás jegy 5 EUR, a 72 órás pedig 12 EUR. A vonaljegy ára 1, 50 EUR, ha előre vesszük meg, felszálláskor pedig 2 EUR.
Bécs belvárosában nem egyszerű gépkocsival közlekedni, a főbb útvonalakon még este tizenegykor is autóáradat hömpölyög. Így a parkolás sem könnyű feladat, a fizetős parkolók pedig drágák. A fizetős zónákban max. 2 óráig lehet megállni, a trafikokban kapható parkolójeggyel. Nem érdemes kockáztatni, a tilosban parkoló autókat vita nélkül elviszik. Különösen kedvező a parkolás Park&Ride parkolókban. 24 órás információ az utakról a 0 800 120 120-as telefonszámon kapható (német és angol nyelven).


Ajánljuk

A Stephans Dom a bécsi belváros jelképe;a Donauturm és az Óriáskerék a legkedveltebb kilátóhely. Érdemes megnézni a körúton - a Ringen - az Operát, a Parlamentet, a Városházát, a várkertet, és a Votivkirchet, a Hálaadó templomot. Korunk építészetét a Hundert wasser-ház képviseli. Bécs nevezetességei közé tartozik még a Hofburg, a Belvedere, a Schönbrunni Kastély az elbűvölő parkjával és szökőkútjaival, a Gloriette, melyet a hozzá tartozó állatkert tesz különlegessé. Múzeumok, mint a Szépművészeti és a Természettörténeti Múzeum és a Kunst-Haus Wien, változó kiállításokkal várja a látogatókat. Régi, ismert kávéház a "Hawelka " az 1. kerületben, feltétlenül térjünk be ide. Érdemes kipróbálni a speciális bécsi "közlekedési eszközt ", a fiákert. A Heldenplatz-ról (Hősök Tere), az Augustinerstraße-ban található Albertinum elől és a Stephans Dom elől indulnak. Egy út (kb. 25 perc)30 EUR-ba kerül.


Vásárlás

Bécsben hagyománya van többek közt a régiségkereskedésnek, a kézműves termékeknek stb. Exkluzív butikok, különböző üzletek sokasága csábít pénzköltésre. Az üzletek általában este 7-ig vannak nyitva.


Étkezés

Ki ne ismerné a bécsi szeletet (Wiener Schnitzel), és az egykori Monarchia országainak sok más fenséges ízét, melyek itt meghonosodtak? Híresek a bécsi kávéházak, ahol az ember egy Sacher-torta mellett megpihenhet. Este térjünk be egy korsó sörre, a bárok széles hazai kínálatából mindenki talál kedvére valót.


Egyéb

A Wien Karte segítségével 72 órán át utazhat korlátlanul metrón, buszon és villamoson. A kártya bemutatásakor számtalan nevezetességnél kedvezményes belépő váltható. Ezenkívül idegenvezetésnél, vásárlásnál és különböző kisvendéglőkben, kávézókban, illetve éttermekben is kedvezményekre jogosítanak. Ára 16, 9 EUR.


További városok

Abersee,   Altenmarkt-Zauchensee,   Bad Gastein,   Bad Hofgastein,   Bad Kleinkirchheim-St. Oswald,   Bad Mitterndorf,   Bruck an der Glocknerstrasse,   Dachstein-West -Zwieselalm,   Dienten,   Erpfendorf,   Flachau,   Fusch an der Glocknerstrasse,   Hinterglemm,   Hochkar,   Hohentauern,   Innsbruck,   Kappl,   Koralpe,   Lackenhof am Ötscher,   Längenfeld,   Lehrmoos,   Lofer,   Mallnitz,   Matrei,   Neukirchen,   Rauris,   Rax-Raxalpe,   Saalbach,   Salzburg,   Semmering,   Semmering-Stuhleck,   Sillian,   Sölden,   St.Martin am Tennengebirge,   Viehhofen,   Zell am Ziller