|  
Bécs


Általános leírás

Az egykori Monarchia metropolisza máig semmit sem veszített a varázsából. Az eltérő nemzetiségek miatt különböző elemek érvényesülnek, melyek Bécs kulturális örökségének sajátosságait tükrözik.


Képgaléria


Közlekedés

Mivel a város bonyolult, ezért kocsival érkező utasainknak is érdemes busszal, metróval vagy villamossal tovább közlekedni. Gyerekek 6 éves kor alatt ingyen utazhatnak, 15 éves korig félárú jegyet kell venni. A kedvező 24 órás jegy 5 EUR, a 72 órás pedig 12 EUR. A vonaljegy ára 1, 50 EUR, ha előre vesszük meg, felszálláskor pedig 2 EUR.
Bécs belvárosában nem egyszerű gépkocsival közlekedni, a főbb útvonalakon még este tizenegykor is autóáradat hömpölyög. Így a parkolás sem könnyű feladat, a fizetős parkolók pedig drágák. A fizetős zónákban max. 2 óráig lehet megállni, a trafikokban kapható parkolójeggyel. Nem érdemes kockáztatni, a tilosban parkoló autókat vita nélkül elviszik. Különösen kedvező a parkolás Park&Ride parkolókban. 24 órás információ az utakról a 0 800 120 120-as telefonszámon kapható (német és angol nyelven).


Ajánljuk

A Stephans Dom a bécsi belváros jelképe;a Donauturm és az Óriáskerék a legkedveltebb kilátóhely. Érdemes megnézni a körúton - a Ringen - az Operát, a Parlamentet, a Városházát, a várkertet, és a Votivkirchet, a Hálaadó templomot. Korunk építészetét a Hundert wasser-ház képviseli. Bécs nevezetességei közé tartozik még a Hofburg, a Belvedere, a Schönbrunni Kastély az elbűvölő parkjával és szökőkútjaival, a Gloriette, melyet a hozzá tartozó állatkert tesz különlegessé. Múzeumok, mint a Szépművészeti és a Természettörténeti Múzeum és a Kunst-Haus Wien, változó kiállításokkal várja a látogatókat. Régi, ismert kávéház a "Hawelka " az 1. kerületben, feltétlenül térjünk be ide. Érdemes kipróbálni a speciális bécsi "közlekedési eszközt ", a fiákert. A Heldenplatz-ról (Hősök Tere), az Augustinerstraße-ban található Albertinum elől és a Stephans Dom elől indulnak. Egy út (kb. 25 perc)30 EUR-ba kerül.


Vásárlás

Bécsben hagyománya van többek közt a régiségkereskedésnek, a kézműves termékeknek stb. Exkluzív butikok, különböző üzletek sokasága csábít pénzköltésre. Az üzletek általában este 7-ig vannak nyitva.


Étkezés

Ki ne ismerné a bécsi szeletet (Wiener Schnitzel), és az egykori Monarchia országainak sok más fenséges ízét, melyek itt meghonosodtak? Híresek a bécsi kávéházak, ahol az ember egy Sacher-torta mellett megpihenhet. Este térjünk be egy korsó sörre, a bárok széles hazai kínálatából mindenki talál kedvére valót.


Egyéb

A Wien Karte segítségével 72 órán át utazhat korlátlanul metrón, buszon és villamoson. A kártya bemutatásakor számtalan nevezetességnél kedvezményes belépő váltható. Ezenkívül idegenvezetésnél, vásárlásnál és különböző kisvendéglőkben, kávézókban, illetve éttermekben is kedvezményekre jogosítanak. Ára 16, 9 EUR.


További városok

Abersee,   Abtenau,   Altenmarkt-Zauchensee,   Bad Gastein,   Bad Hofgastein,   Bad Kleinkirchheim-St. Oswald,   Bad Mitterndorf,   Bruck an der Glocknerstrasse,   Dachstein-West -Zwieselalm,   Dienten,   Erpfendorf,   Flachau,   Fusch an der Glocknerstrasse,   Hinterglemm,   Hochkar,   Hohentauern,   Innerkrems,   Innsbruck,   Kappl,   Kartitsch,   Koralpe,   Krimml,   Lackenhof am Ötscher,   Latschach,   Längenfeld,   Lehrmoos,   Lofer,   Mallnitz,   Maria Luggau,   Matrei,   Nassfeld,   Neukirchen,   Prebl im Lavantal,   Rauris,   Rax-Raxalpe,   Saalbach,   Salzburg,   Semmering,   Semmering-Stuhleck,   Sillian,   Sölden,   St.Martin am Tennengebirge,   Viehhofen,   Windischgarsten,   Zell am Ziller